Arkivbläddrande

Då den ljusnande våren fortsätter att vänta på sig, även om den gjorde ett besök nu i Påsk som tyvärr tog slut. Jaja, man får väl fortsätta bläddra i sitt arkiv av bilder för att fortsätta hålla ångan uppe inför det man hoppas finns runt hörnet.

Jag börjar med en bild från Maranello som är platsen som styrs av Ferrari, eller vad sägs om att man döper en gata efter Gilles Villeneuve? Jovisst har Enzo själv sagt att det är den bästa racerföraren i världen? Men å andra sidan har han sagt det om fler förare, eller hur?

Bild två är från den älskade Ringen och är en fartbild av Thomas Henrysson i sin Lotus Elan vilket också skapar lite sommarfeeling.

Nästa bild är tagen på den Historiska tävlingen som ska få oss att minnas Targa Florio. Ian Nilsson och jag var där i början av 90-talet och jag kunde inte låta bli att ta en bild av gänget som klättrat upp på ett fårstall (tror jag det var). Snacka om entusiaster. Jag kan varm rekommendera Scicilien som en plats att besöka. Där finns för övrigt fler ställen där man tävlat som Enna Pergusa och Syracusa. Den första är en premanent bana runt en vulkankrater, idag sjö, samt då Syracusa som var ett Stadslopp med GP värdighet.

Ja, vi får väl fortsätta att längta ett tag till innan det är dags att packa ränseln inför kommande resor.

Text och bilder Janne Tromark.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest