Nyström’s Cheeta

För en tid sedan så presenterade Bilsportarvet en spännande och helt ny bil för alla sportvagns fans. Cheeta, den mycket speciella bilen som hittat vägen till Sverige genom Pekka Nyström. Kanske inte den vackraste bil man sett, tycker jag och många med mig, men för alla er som gillar mullrande V8:or är det här nog riktigt kul.
Kanske blir det ännu kuligare om man vet att Pekka tänker försöka bygga ett antal. Allt beroende på efterfrågan självklart, men jag misstänker att det finns ett intresse. Med hjälp av vår alltid lika hjälpsamme fotograf Bengt-Åce Gustavsson (Racefoto) så kan vi nu visa bilder av Pekkas bil vid RHKs årliga Velodromlopp i Karlskoga. Tack Bengan och njut av bilderna.

Text Janne Tromark.
Bilder Bengt-Åce Gustavsson, Janne Tromark och ur Bilsportarvets arkiv.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest