Marcus Ericsson vann Indy 500

Marcus Ericsson blev den 29 Maj 2022 historisk när han vann det klassiska loppet Indy 500. Marcus blev den andra svensken i som vunnit Indy 500, Kenny Bräck vann 1999.

Foto: Penske Entertainment: Chris Jones

Slutvarven i racet var dramatiska. Marcus ledde och såg ut att gå mot en komfortabel seger. Med endast några få varv kvar kraschar Marcus teamkompis Jimmy Johnson och loppet rödflaggas. Vid omstarten var fältet samlat och Marcus utmanades av Pato O’Ward. Men Marcus stod emot attacken och behöll ledningen. På sista varvet kraschade Sage Karam. Men då det fanns ingen tid kvar till ytterligare en omstart, och Marcus förklarades som segrare med Pato O’Ward på andra plats. Sista pallplatsen tog Tony Kanaan, och på en fin fjärde plats slutade den andra svensken i loppet, Felix Rosenqvist som också var med i slutfighten.

Det är en absolut en bragd att vinna Indy 500 och Marcus visar med segern att han är en av världens snabbaste racerförare.

Med segern i Indy 500 går Marcus också upp i ledningen i Indycar-mästerskapet.

Foto: Penske Entertainment: Paul Hurley

Mikael Persson

Mikael Persson var från början rescue-funktionär i Hyllinge MS på Ring Knutstorp. Senare pressansvarig i långloppserien ERCup. Han har stått bakom flera kända motorsport-webbsajter samt fotograferat och skrivit en del motorsportnyheter.

Pin It on Pinterest