Team Itchi Ban

Den största satsningen på att få fram unga talanger i motorsporten gjordes av Team Itchi Ban under 90-talet. Bakom denna lovvärda satsning stod Christer Johansson och Hasse Wängstre. Senare skulle duon utökas med Kalle Gustavsson vars son också körde för teamet. Bilsportarvet kommer att göra en längre artikel om männen bakom detta och om de stora framgångar teamet nådde genom målmedvetenhet och styrning med fast hand och goda resurser som hela tiden fanns för de tävlande. Resultaten uteblev inte och kanske rankar man de två SM-titlarna i Formel 3 1990 och 91 med Niclas Jönsson som de som smäller högst. Hasse Wängstre känner alla som sysslat med motorsport som en man som kan det mesta och hans erfarenhet inom motorsporten har hjälpt många vidare i karriären. Hasse har själv tävlat både här hemma och utomlands. Christer är heller ingen dålig förare och prov på det ser vi i bilden där Christer står i första startled vid sidan av Tommy Brorsson. Båda i Lotus Cortinor. Christer med startnummer 52 och Tommy med nummer 63. Bilden är från 2000 och RHK-Cupen den 3-4 juni på Anderstorp. Lägg speciellt märke till startfältet!

Bilden har vår Michael Hoffstedt tagit.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest