Två underbara bilder från 1905 och 1947

Jag tänkte vi skulle förflytta oss långt tillbaka i tiden med två underbara bilder från 1905 och 1947. Den första bilden är från Mälarens is med både isjakter, bilar, hund och glada människor. Man förstod redan då hur roligt man klan ha det på en is. Den andra bilden är från Rommehed och att det så tidigt i lilla Sverige kunde se ut på det här viset när vi gästades av internationella storheter, både vad beträffar bilar och förare. Kan någon av er kunniga följare berätta vad är det vi ser? Vi ser också en hänförd publik som följer tävlingarna på Rommeheds is.

Text Janne Tromark
Bilder ur Bilsportarvets arkiv.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest