Rowan Atkinson

Vi lämnar Uffe Norinder, vars intervju många gillat, för en annan spännande man som likt Uffe älskar bilar och racing. Jag träffade denne man på Goodwood 1998 och passade då på att ta några bilder. Tyvärr inga racebilder men bara att träffa honom var lite av fanfeeling. Mr Bean eller Rowan Atkinson som han heter är något av en favorit för mig och många med mig älskar denne fantastiske skådespelare och han speciella komik. 1998 var själv öppnandet av Goodwood som byggdes 1948 som den första permanenta banan efter kriget. Denna tillställning är idag en av de största när det gäller historisk racing och alla har varit där, eller hur? Nåväl, Mr.Bean gillar inte bara hundkojor utan har i sitt garage en McLaren, Aston Martin V8 Vantage och en BMW 328. Bilinnehavet kan växla och jag tror att han sålt sin McLaren efter att ha kraschat ett par gånger så det kan finnas en del nya bilar i samlingen. Många har gissat att Rowan är den hemlige Stig i programmet Top Gear, men det har nyligen avslöjats att det är stuntmannen Ben Collins bakom den mörka hjälmen. Rowan Atkonson är född 1955 och alltså 66 år.

Text och några bilder Janne Tromark
Resten av bilder ur Bilsportarvets arkiv.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest