Team Itchi Ban

Några av de bästa åren i mitt liv på racerbanan var med Team Itchi Ban. Christer Johansson, Hasse Wängstre och Charlie Gustavsson stod bakom den största satsningen på att få fram nya unga talanger till sporten. Tre av dom ser ni på bilden och från vänster är det Mattias Jönsson som nu är Penskes högra hand i USA och också ansvarig för Will Powers bil. Niclas Jönsson, brorsa till Mattias, även han sedan länge stationerad i USA där han tävlar med Tracy Krohn i flera typer av race som Le Mans. Niclas är också lärare för unga adepter som drömmer om en karriär som racerförare. Jan Karlsson, också med på bilden, var mekaniker i teamet men arbetar idag i Svedea försäkringsbolag. Så är det då teamchefen Christer Johansson som kan se tillbaka på en lysande karriär både som affärsman och teamchef. Vilka härliga och kul dagar med detta gäng och att berätta om alla framgångar känns lite onödigt då de flesta av er som följer sporten säkert kan det mesta om teamet. Niclas tog två SM-titlar i Formel 3 innan han via Malaysia tog sig till det stora landet i väster.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest