Varg-Olle Nygren har gått ur tiden

Den 13 februari i år gick en av våra absolut största motorsportprofiler ur tiden 91 år gammal. Jag talar om Varg-Olle Nygren som i sin sport Speedway blivit något av en ikon för sin sport. Jag har träffat Olle ett flertal gånger, bland annat med Georg Duneborn som var kollega till Olle på femtiotalet. Jag minns Olle som en glad och trevlig man där skrattet alltid vara nära. Visste ni att Olle även prövade på att tävla med fyra hjul? Så är det och de få tävlingar han körde gjorde han 1962 i en Cooper T56 som var en tidig Formel Junior. Han bildade då också ett team med Picko Troberg där Olle deltog i Djurgårdsloppet i Finland och på Gälleråsen och i Falkenberg. Tyvärr har jag inte bilder i bättre kvalitet från biltiden men jag visar dom ändå. Olle Nygren avled av Covid 19 på sjukhus i England. Mr. Formel Lars-Göran Sjöberg skrev efter Olles död en fin text om Olles liv och hans tävlande i bil.

Text Janne Tromark
Bilder ur Bilsportarvets arkiv.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest