Känner ni igen mustaschen

Känner ni igen mustaschen? Jodå, den är odlad i Broby men numera finns den i Knisslinge. Kennerth Persson, en av våra riktigt duktiga förare där kanske den främsta meriten är seger i Grosse Preis von Deutschland 1971 med en Jens Hansen tillverkad Formel Vee. 1981 är han tillbaka och segrar i samma tävling fast nu med en March Super Vee. Kennerth tävlar i en tioårs period i Tyskland mellan åren 1971 och 81 i 300 tävlingar och 75 segrar som resultat. Bland annat i en Grupp C2 Gebbhardt med en andraplats på Norisring som bästa resultat. För dig som är kalenderbitare gå in på google och Kennerth Persson Racing så finns läsning om allt denne skåning uträttat bakom ratten. Kennerth har nu lagt hjälmen på hyllan och sålt sin sista March till en herre som lovat att om han får någon form av abstinens besvär så finns bilen att låna. Vi får se hur det går med detta men vi ser också bilden på Kennerth och hustru Agneta när dom sitter vid vardagsrumsbordet och minns allt kul när dom tittar på bilder från karriären. Vågar vi tro att han dyker upp på ett RHK-evenemang i sin gamla March? Fan trot!

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest