Rally-Harry Bengtsson

När man som jag dagligen sitter och tittar på bilder så kommer minnen över en och man minns plötsligt händelser eller personer man träffat. Rally-Harry Bengtsson är en sådan person. En karismatisk bilhandlare skulle man kunna säga, men Harry var mycket mer än så, bland annat en sjutusande karl att köra rally och även banracing. Håll med om att det är kul att minnas den här typen av människor, inte minst dom som satt ett avtryck i historien som Harry. Det skulle gå att skriva en spaltkilometer om allt denne man gjorde, men det ska jag inte göra, men ni som vill veta allt om Rally-Harry ska läsa en artikel om honom skriven av en annan Porsche entusiast som inte heller finns med oss, Bengt Alsed. Jag och Bilsportarvet bjuder på lite bilder ur Rally-Harrys spännande liv som bland annat innehöll seger i Midnattsolsrallyt 1956 samt att han blev Nordisk Mästare i rally 1958. Harry Bengtsson avled 19 april 2015 vid 87 års ålder.

Text Janne Tromark
Bilder ur Bilsportarvets arkiv.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest