Formula Super

Det finns ett antal förare som tävlat i Formel 3 och det som man under en tid kallade Formula Super. En av de duktiga var Lasse Schneider, som till vardags hade eget företag som sålde motorcyklar i Upplands Väsby. Lasse var en genuint trevlig prick som under åren 1982 -85 tävlade med en Ralt RT3 med Toyota-motor. Räknar jag rätt så blev det 14 tävlingar där hans bästa resultat blev två tredjeplatser, tre sjätteplatser och två elfteplatser. Det här var under en tid då Formel 3 var på väg att bli en stor klass och en klass med många duktiga förare som Steven Andskär, Leif Lindström, Torbjörn Carlsson, Leo Andersson, Thomas Danielsson med flera. En klass som många av oss saknar och som skapat kanske våra bästa förare som Ronnie Peterson och Reine Wisell, Rickard Rydell, Kenny Bräck med flera.

Text Janne Tromark
Bilder ur Bilsportarvets arkiv.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest