Saknar vi inte de fantastiska bilar som tävlade i DTM för snart 30 år sedan

Saknar vi inte de fantastiska bilar som tävlade i DTM för snart 30 år sedan. Jag tänker då först på Alfa Romeo som gjorde en stor satsning med sin 155:a och som var ett riktigt monster. I det team som tävlade för Alfa fanns ett antal av de bästa förarna som Alessandro Nannini från Siena. Alessandro körde Formel 1 under karriären och det gjorde han för Minardi och Benetton. 78 lopp hann det bli och en seger två andraplatser och sex tredjeplatser. En helikopterolycka gjorde att han inte kunde fortsätta i F1 då hans högerhand inte blev helt återställd, trots microkirurgi så standardbilar blev fortsättning på hans karriär. I DTM slutade han fyra 1994 och trea 1996. Ni som sett de här Alforna tävla minns säkert den fantastiska sången från Alfamotorn och visst var det spektakulärt. Får vi som gillar Alfa Romeo se någon ny satsning? Gärna i någon typ av serie som även kan lockas hit till Sverige.

Text Janne Tromark
Bilder ur Bilsportarvets arkiv.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest