Idag skulle allas vår Sveneric Eriksson fyllt 80 år

Den här dagen påminner mig, och säkert många av er motorsportfans, att idag skulle allas vår Sveneric Eriksson fyllt 80 år. Det blev inte så för en sjukdom satte punkt för hans liv 2016. För mig som jobbat tillsammans med Sveneric var det ömson vin och vatten men hans berättarkonst och hans galna upptåg roade oss alla. Sveneric var en lebensmann och han njöt verkligen av livet på alla sätt. När vänner som Picko Troberg och andra av hans vänner gick bort så blev hans liv dystert och han beklagade sig för mig den sista gången vi träffades hur trist det var och hur han saknade det liv som han så innerligt älskade. Leden blir allt tunnare, sa jag till honom och det är inget vi kan göra något åt tyvärr. Jag glömmer aldrig den suck han släppte ifrån sig och för första gången i vår vänskap såg jag en eftertänksam och allvarlig Sveneric. Jag tror att vi är många som kommer att minnas dig för lång tid framöver och idag tänder jag ett ljus för dig vännen!

/ Janne Tromark
Foto Michael Hoffstedt.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest