Vi minns Ronnie Peterson när Formel 1 kör på Monza

Nu till helgen körs Formel 1 på Monza och då minns vi Ronnie Petersons karriär som så abrupt tog slut just på Monza. Det är nu 40 år sedan och den fråga vi ställer oss är, kommer vi någonsin att få en sådan talang som Ronnie? Det blev ingen VM-titel, vilket många av oss nog anser att det borde ha blivit, men ödet ville inte låta vare sig Ronnie eller oss att få uppleva denna stora triumf. Vi är många som sörjer denna helg, inte bara vi Svenskar, för Ronnie hade många fans världen över och inte minst i Italien där Ronnie var megastor! Det går att prata hur mycket som helst om denne fantastiske förare men jag uppmanar alla hans beundrare att minnas Ronnie denna helg och sträcka på er. Jag vet att det är många som ansåg att man slarvade på sjukhuset, men jag kan försäkra att man säkert gjorde vad man kunde för att rädda sin idol. Jag kommer att lyssna på Björn Wirdheim, som nästan kom till Formel 1, när han tillsammans med Janne Blomqvist kommenterar helgens lopp i Viasat Motor. Björn vann för en tid sedan det historiska F1-loppet i en av Ronnies gamla F1:or runt gatorna i Monaco.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest