Det stannar i familjen

Det stannar i familjen? Ja, det har man hört förut men häromdagen så hände det? Den finske rallyföraren Harri Rovanperä som tävlat i WRC och varit på pallen 15 gånger och 78 sträcksegrar men endast en seger i VM och den kom i Sverige och Swedish Rally 2001. Harri tävlade för flera team i WRC, bland annat Mitsubishi och Peugeot. Vadå häromdagen, undrar säkert någon och då kan vi berätta att Harris son Kalle vann sin första seger i Estland för Toyota som den yngste föraren. Tidigare innehöll hans teamchef Jari Matti Latvala den trofèn vilket självklart väckte stor uppståndelse och beundran för den nye store stjärnan. Bilsportarvet hurrar och konstaterar att Kalle nu skriver rallyhistoria och vi får något att bevaka för framtiden. Njut av bilderna på pappa Harri med sonen Kalle.

Text Janne Tromark
Bilder Bilsportarvet

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest