Bilsportarvet

Kenneth Eriksson en 56:a

En av våra populära och framgångsrika rallyförare är Kenneth Eriksson. Född 1956 i Äppelbo. 1956 föddes många av våra stora idrottstjärnor som Björn Borg, Stefan Johansson, Ingemar Stenmark och några till. Kenneth vinner sex rallyn och blir trea i VM 1995. Han vinner också Asia-Pacific Rally Championship åren 1995, 96 och 97.

Kenneth föddes 13 maj i Vansbro men de flesta av oss minns hans bostadsort som Äppelbo. 138 tävlingar blev det under åren då han var aktiv 1980 – 2002. Kenneth tävlade under åren för Skoda Motorsport. Huymdai Motorsport. Prodrive Subaru World Rally Team och Mitsubishi Ralliart. Utöver segrarna var Kenneth på pallen 21 gånger och han vann 214 sträcksegrar. Den första segern kom 1987 i Rally Cöte dÌvoire och den sista segern blev Rally New Zealand 1997. Kenneths sista tävling var Rally Wales 2002 då även hjälmen lades på hyllan. Många av oss tyckte nog att det var för tidigt.

Text Janne Tromark

Kommentera gärna på Facebook

Mer info
https://sv.wikipedia.org/wiki/Kenneth_Eriksson

Bilder ur Bilsportarvets arkiv. Klicka på en bild för att förstora.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest