Niclas Jönsson

Niclas Jönsson, eller som han kallas idag Nic Jonsson, är vår SM-vinnare åren 1990 0ch 91. Niclas tävlade för Team Itchi Ban som är den största satsning på unga talanger vi haft i Sverige. Ett Team som verkligen lyckats få fram vinnande förare. Teamet ägdes och drevs av Christer Johansson, Hasse Wängstre och Charlie Gustavsson. Det hela fungerade som en stor familj och själv var jag inblandad som press och media ansvarig. Jag gillade det här upplägget där alla inblandade drog åt samma håll och framgångarna uteblev inte. Niclas började sin bana i gokart som så många andra unga och gick direkt till Formel 3 och blev SM och Skandinavisk mästare två år. Det blev sedan en tur till Malaysia och Formula Asia för ett team som Leif Norberg drev med stor framgång. I slutet av 90-talet tävlar Niclas mest i Nordamerika där han och brorsan Mattias bor sedan många år. Niclas har kört Indy Racing League och har även testat NASCAR. Numera återfinns han mest i sportvagnsracing och har bland annat vunnit Watkins Glen 6-timmars. Niclas har samarbetat med en företagare i USA som heter Kroon och de båda har tävlat på Le Mans flera gånger och mestadels i Ferrari. Bröderna Jönsson är lite av favoriter för mig efter åren med Team Itchi Ban och det är verkligen roligt att båda lyckats så bra i USA. Man kan kanske hoppas att de kan vara med och öppna vägen för nya unga killar och tjejer i det stora landet i väster.

Text Janne Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest