Per Hågeman

En av mina favoriter är Per Hågeman. Inte bara för att han är kul och trevlig kille utan för hans stora kunskap om motorsport. Inte minst den svenska där han själv har varit mycket aktiv under en lång tid. Många av er känner Per från den historiska racingen där Per tävlat både i 1000 Cupen och med sin ”halvpanna”, dvs en 500cc formelbil som var Formel 3 innan den klassen blev vad de flesta av oss menar med Formel 3. Per har också varit aktiv i RHK (Racerhistoriska Klubben) där han under en längre tid varit ansvarig för klubbens tidning Rutflaggan. Per har många bilar i sitt garage som utöver ”Halvpannan” innehåller en DKW Junior som han tävlar med i 1000 Cupen. Där finns en ovanlig Diva och så har vi sett Per med en Borgward-racer som gått på Le Mans. Jag tror att Per har den tillsammans med Lasse Larsson. En som också har många spännande bilar i sin ägo. Per är en kille som jag ofta frågar om bilar och förare jag inte känner till och då och då träffar jag Per i Saxtorp där han håller till med ett gäng av samma sort så jag lovar att det blir mycket kul snack vid kaffet. Per har också hållit i jobbet som starter vi Jakriborg Prix. Per har också tilldelats KAKs Guld Plakett för sina insatser i den historiska racingen och ett gott samarbete med KAK. Per är en kille som verkligen förtjänar denna utmärkelse, så stort grattis från Bilsportarvet.

Text och bilder Janne Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest