Två gamla F3:or

Det hela började med den här bilden. Jag svarade på en annons i Idrottsbladet om två Formelbilar till salu. Det ena var en Fvee och den andra likaså sa mannen som hade dom till salu. Den sist nämnde tyckte han såg konstig ut för den hade en förgasare som pekade uppåt? Självklart åkte jag dit, en lite ort utanför Borås, och döm om minförvåning när den ena var en F3:a av märke Merlyn MK10. Jag försökte köpa enbart den men antingen båda eller ingen? För båda ville mannen ha 5.000:- så jag slog till och fraktade hem båda. F3;an hade tillhört Jonas Qvarnström, som var en av våra duktiga Formelbils-åkare under 60 och 70-talet. Sjua i SM 1969. Jonas och hans kompanjon Tommy Johansson ägde under många år HD Agenturen i Sverige och båda hade stor intresse för racerbilar. Båda bor i Vaxholmstrakten och är idag pensionärer. Många av er minns säkert Tommy och Jonas och om ni glömt så friskar vi upp minnet med lite bilder som är ur vårt arkiv och som är tagna av Bengt-Åce Gustavsson och Michael Hoffstedt.
Text Janne Tromark (som tog bilden på Merlyn jag köpte)

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest