Bertil Roos

Bertil Roos, hur många av er minns denne duktige förare? Körde Formel Vee hemma i Sverige och så ett inhopp i Formel 1 1974 för Shadow som förste förare. Kom tyvärr bara ett och ett halvt varv på grund av en krånglande växellåda. Bertil är precis som många, ”en bortglömd F1-förare. For till USA och startade en Racing School på Pocono Raceway med stor framgång. Tävlar i Formula Atlantic där han gör sig ett namn och vinner också serien . 1973 vinner Bertil Super Vee-serien. Jag minns Bertil från Anderstorp när han tävlade i Formel Vee och hade, om jag minns rätt, ett märkligt militärt fordon som teambil för verktyg och allt annat man behövde. Bertil Roos gick i depå den 31/3 2016. Bilsportarvet vill minnas denne förare som en av alla våra förare som fick chansen i F1.

Text Janne Tromark
Bilder ur vårt arkiv.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest