Ulf Svensson

En av våra stora profiler, samtida med både Ronnie och Reine och alla de andra som gjorde Svensk motorsport internationellt känd var Ulf Svensson. Han vann aldrig SM men frågan är om det är någon som kört så många F3-race som Ulf? Våra bilder på Ulf är från Ring Knutstorp den 27 april 1969. Han kom aldrig i mål den här tävlingen för en krasch satte punkt på det roliga. Ovanligt för att vara Ulf! Bilen är en Brabham BT 28 som var i perfekt skick vilket var ett signum för den gode Ulf. Den som skötte om putsen var hustru ”Johan” något alla vi som var med minns. Nu finns inte hustrun med och Ulf fyllde 80 år den 29 februari vilket Bilsportarvet vill passa på att gratta lite i efterskott! Ett av mina starka minnen av Ulf var när han på Knutstorp sa till mig då man tävlade med standardvagnar och vi stod vid sidan av banan och tittade. ”Du förstår Tromark, bilar med tak dom åker man och handlar i! Riktiga racerbilar har inget tak!” Jag håller med Åke Jansson som i ett inlägg sa. ” Var är alla profiler idag?”

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest