Gert Kaiser

Många av oss minns den här mannen. Gert Kaiser som föddes i Berlin 1925 och gick ur tiden 1999. Porsche var hans vapen på banorna och kanske minns de flesta av oss hans fina Porsche 550 Spider, samma typ av bil som James Dean körde. Gert var till vardags bilhandlare på Frejgatan i Stockholm om jag minns rätt och två av hans söner gick i pappas fotspår och tävlade. Tomas körde formelbil och var nära ett F1-kontrakt. Staffan tävlade med Porsche 911 framgångsrikt med segrar i den Svenska Porscheklassen. Gert vann Kanonloppet två gånger, 1964 och 55, då med en Porsche 356 S. En annan din framgång var på Avus i Berlin 1958 i en 356 Carrera. Gert körde också Mille Miglia med en fin 22:a plats.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest