Sten Gunnarsson

Sten Gunnarsson, en av våra många duktiga racerförare. Körde både Formel 3 och Formel 2. I den senare klassen var han 14:e totalt på Mantorp och på Kinnekulle Ring var han 8:a i Heat 1 och 6:a i Heat 2. Kanske känner inte alla till att Sten drev flygbolag med Helikoptrar i Helsingborg tillsammans med Staffan Svenby samt att Sten idag är drivande i Styrelsen för Ring Knutstorp. Glädjande för både Sten och oss andra med smak för historisk racing så finns Stens gamla Brabham BT 28 kvar och märkligt nog ägs den och tävlas med av en annan helsingborgare, Leif Bosson, som även har en annan fin 1000cc,s F3. En liten bidkavalkad av Sten och han liv på racerbanan hoppas jag kan ispirera till besök på Knutstorp och andra fina arrangemang som RHK bjuder på under sommar-månaderna. Det ska sägas att Sten var med i toppskicktet på F3-tiden tillsammans Ronnie, Reine och alla de andra stjärnorna.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest