Lasse Jönsson

Jag har berättat om entusiaster här på vår FB-sida och så här inför Julafton och den stilla frid jag hoppas infinner sig för er alla i dessa tråkiga pandemi-tider vill jag påminna er om en riktigt stor Porsche entusiast. Lasse Jönsson i Färjestad som har en privat samling av fina bilar, både tävlingsbilar och andra samlarfordon. Lasse har tävlat själv med fina framgångar och för många är han inget obekant ansikte. Lasse började 1969 med en bilförsäljning i Våxnäs i Karlstad och där kom det verkliga intresset när han såg CG Hammarlund i Midnattsolsrallyt. Då vaknade lusten till Porsche, och det kan man ju förstå. Så när Lasse fick sin verksamhet auktoriserad av Porsche AG 1977 gick 1981 flyttlasset till Färjestad. Lasses stora kärlek till Porsche och motorsport har gjort att han samlat på sig en imponerande samling bilar, inte bara Porsche utan även andra rariteter. I samlingar finns Porsche 904 Carrera GTS, 356 Carrera GT, 959 Sport, Mercedes 300 SL i både Roadster och Cupè. Ferrari och Bristol samt en fin Chevrolet Corvette. En Porsche 907 har Lasse tävlat med precis som 300 SL i Midnattsolsrallyt 2011 då med Gunnar Dackevall som co-driver. Är ni i faggorna av Färjestad så titta in hos den gemytlige Lasse Jönsson och titta på hans bilar som sannerligen är väl värt att se.

Text Janne Tromark
Bilder ur Bilsportarvets arkiv

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest