Kennerth Persson

Vi har presenterat alla våra SM-mästare i Formel 3 och en del av de duktiga som inte körde hem ett SM-tecken. Vi har dock mänga förare som kört andra formelbils klasser som Formel Ford, Formel Ve, Formel Super Vee och Formel 4. En del av dessa har kört i flera klasser som den vi tänkte presentera för er. Kennert Persson från Knislinge som är en förare som verkligen gjort bra ifrån sig, Titta bara på bilden av hans priser. Många av dom som körde just Formel Ve har även presenterat sig för publiken ute i Europa som Tommy Brorsson, Hasse Edvinsson, Esso Gunnarsson, Freddy Kottulinsky med flera. Både Tommy och Freddy har EM-titlar. Våra bilder visar Kennerth och jag ska inte berätta om alla segrar mer än att han vann Grosse Preeis von Deuchland, kommer tillbaka 10 år senare och vinner samma tävling igen! I sanning en prestation.

Text Janne Tromark
Bilder ur Bilsportarvets arkiv

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest