Uffe ”Rökarn” Larsson har gått i depå

I morse klockan 4.00 slocknade en av våra mest karismatiska förare på sitt äldreboende i Hammenhög. Jag talar om min gamle skolkamrat och vän, Uffe ”Rökarn” Larsson. Uffe behöver ingen närmare presentation för var han drog fram så både hörde och såg man honom. Antingen var han förbannad på något domslut eller så var han på topp efter en seger. Det känns inget svårt att säga att han var till stor glädje för alla i depån och vid kvällens sammankomster var han i sitt esse. Det var i Camaro Cup han tävlade, men han började en gång i tiden med DKW? Kanske inspirerad av Sigurd Isacsson, som också bodde på Lidingö, och vars mekaniker Björn Edlund Uffe kände. Jag har sagt det förr, det blir allt glesare i leden men frågan är om inte Uffe är en av dom som lämnar ett stort tomrum efter sig. Vad ni kanske inte visste var att Uffes pappa var en av våra största tonsättare av klassisk musik, Lars-Erik Larsson. Detta sagt som en knorr vad beträffar yrkesval och entusiasm. Vi är många som kommer att sakna dig Uffe!

Text Janne Tromark
Bilder ur vårt arkiv och från Bengt-Åce Gustavsson.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest