Ulf Boman

Vi talar ofta om Profiler och att det saknas profiler i Svensk motorsport. Vi saknar definitivt en av våra stora profiler, Ulf Boman. Vi kommer kanske inte att sakna Uffe för hans storhet bakom ratten utan för hans entusiasm, energi och hans stora lidelse för motorsporten. Uffe gillade stora motorer och häftiga bilar vilket kunde ses under åren i hans bilinnehav. Uffes engagemang i Falkenbergs Motorklubb var stort och tillsammans med vännen Svenerik Eriksson arrangerade han en tävling med det värsta av det värsta med inbjudna storheter och fantastiska bilar. Många minns detta och många undrar om det inte går att få tillbaka den typen av historisk racing? Ja, det är där Uffes storhet kom till att betyda så mycket. Hans kontakter med förare som David Piper, Stirling Moss och många fler. Det senare åren av sitt liv bodde Uffe på Franska Rivieran och budet om hans bortgång kom som en chock för de flesta av oss. Vi ska minnas Uffe som den profil han var och kanske undrar man när nästa Boman dyker upp på arenan? Bland Uffes bilar minns vi den otroligt vackra Ferrari Daytona, den gigantiska CanAm tävlingsbilen BRM och den snabba, vackra Lola T280. Daytonan är såld till USA och var på besök i Sverige för en tid sedan och hans BRM gick till Tyskland. Man blir smått religiös när man tänker på Ulf och hans verk.

Text Janne Tromark
Bilder Michael Hoffstedt och ur vårt arkiv.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest