Mikael Gustavsson, Team Itchi Ban

Vad gör våra duktiga F3-förare idag som inte vann SM men som var med och krigade i toppen? Frågan har ställts till oss av er som följer oss och vart efter ska vi försöka berätta för er vad som hänt för dessa. Mikael Gustavsson är en av dom som tävlade för Team Itchi Ban och var med i toppen med flera pallplatser innan han gick över att tävla i andra klasser.

Team Itchi Ban är den största satsningen på Svensk motorsport och bakom den låg Christer Johansson, Charlie Gustavsson (Mickes farsa) och legenden Hasse Wängstre. Teamet höll igång Formel 3, Formel Ford, Lady Cup, GoKart och även Standard racing för Honda och så Formula Opel Lotus. Många unga talanger fick pröva vingarna i den här miljön som var en härlig samling entusiaster som, vill jag påstå, hade roligt tillsammans med Chrille, Hasse och Charlie samt teamets sponsorer. Många av er vet att SM-vinnaren Niclas Jönsson sen många år bor och tävlar i USA precis som han lillebror Mattias.

Mikael tävlade lite med annat under åren efter Team Itchi Ban som DTC, den Danska motsvarigheten till vårt STCC. Så provade Micke på Porsche och så historisk racing i en Lotus Cortina tillsammans med pappa Charlie. Denna helg är han i Italien, närmare bestämt South Garda och en VM-deltävling med sonen Viktor som han nu är stallchef för. Sonen Viktor är EM-mästare i Kart och siktar nu på en VM-titel! Precis så här vill man se att förare som varit med ett tag och lärt sig alla turer i sporten tar sig an nästa generation. Riktigt kul och Bilsportarvet ser gärna att den unga generationen skapar en plats i vårt arkiv för att så småningom vara med och berätta om alla framgångar vi haft i vår sport.

Text Janne Tromark

Kommentera gärna på Facebook

Bilder Kalle Riggare, Bengt-Åce Gustavsson och vårt arkiv. Klicka för bild att förstora.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest