Håkan Dahlqvist, en av våra Svenska Mästare i Formel 3 har gått ur tiden

Jag pratade med honom under tiden jag gjorde en presentation av alla Svenska F3-mästare bara för några månader sedan. Håkan tyckte då att det var konstig att någon kom ihåg hans seger 1973. Det är ju så länge sedan så jag trodde alla hade glömt.

Bilsportarvet skänker varma tankar till Håkans familj och beklagar hans bortgång som känns alltför tidig. Håkan föddes den 15 januari 1947 och gick bort den 29 september i år. Vi som gillar Formel 3 kommer att minnas Håkan och hans Merlyn F3:a och hans sponsor som var Karlssons Klister. Vila i Frid Håkan!

Text Janne Tromark

Kommentera gärna på Facebook

Bilder ur Bilsportarvets arkiv. Klicka på en bild för att förstora.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest