Fler F3-förare

Bilsportarvets presentation av våra SM-vinnare i Formel 3 har många av er tagit del av, vilket glatt oss, inte minst med tanke på att Formel 3 har skapat många duktiga förare som tagit sig vidare i karriären. Det dyker då och då upp namn som man glömt bort och som inte vunnit de stora segrarna men ändå varit med och fört sporten framåt. Jag är säker på att ni kan fylla på med förare som vi inte skrivit om och visat bilder, men kom i håg att vi är mycket tacksamma för att få tips i form av bilder med mera. Två förare dök upp i bildformat häromdagen och jag har googlat och letat efter fler spår av dessa båda herrar men inte lyckats.

Den första är Ove Nicklasson som var aktiv under samma period som Ronnie och Reine. Ove körde åren 1967 till 68 och var sexa i SM 1967. Ove tävlade med en Lotus 35, var kompis med Freddy Kottulinsky och troligtvis är det Freddys bil han övertog. Ove körde också en Brabham BT 28. Berätta gärna mer om Ove eller om ni har bilder. Troligtvis kan Ove vara avliden om det stämmer med vad jag sett på nätet.

Den andra föraren började på två hjul och är känd för motocross och jag vet att han även drev en motorcykel firma i Upplands Väsby. Jag tänker då på Lasse Schneider som tävlade samma år som Leif Lindström med flera, alltså 1984. Lasse körde då en Ralt RT 3. Som sagt, om ni har bilder eller annan info om dessa två så hör av er.

Text Janne Tromark
Bilden av Lasse är tagen av Thomas Lindberg på Idrottsbladet. Bilden av Ove Nicklasson är ur vårt arkiv.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest