Janne ”Flash” Nilsson

1989 heter SM-mästaren i Formel 3 Jan Nilsson, mera känd som Janne Flash och kanske är STCC det som de flesta känner honom för. Började som så många av våra toppförare att köra kart och fortsatte så med Formel 3. Den första framgången kom 1989 då han vann SM i ett tufft startfält med Peter Albertsson och Svend Hansen. Efter detta så fortsätter karriären med tävlingar i Japan, Mexiko och USA. 1992 kommer Janne hem till Sverige igen och tävlar i Renault Clio Cup. Första året blir resultatet en andra plats med seger året efter. Det hela fortsätter i Renault-mästerskapen i Spider Cup och en bronsplats 1996. Janne startar STCC Swedish Touring Car Championship 1996 och skriver kontrakt med Volvo där resultatet blir att han segrar de två första säsongerna 1996 och 1997 i en Volvo 850. Listan kan göras lång över alla framgångar men det handlar om Formel 3 och SM för G-Son Racing, det vill säga Mora-Bengts Team.

Text Janne Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest