Magnus Wallinder

Magnus Wallinder är vår näste SM-Mästare åren 1993 och 94. Magnus tävlade under dessa år för Team Itchi Ban som en av alla de talanger som tog sig fram till mästerskapstitlar och en fortsättning i karriären. Magnus började med Formel Opel Lotus 1990 och slutar som trea i mästerskapet. 1991 och 92 vinner Magnus mästerskapet för att så ta hem den åtråvärda SM-titeln i Formel 3 . Som de flesta av de här förarna började han i gokart innan han tog klivet upp till Formelbilar. Tillsammans med Henrik Roos tar man hem en andraplats i GTR SM. Magnus har sedan tävlat i sportvagnar för ett team i England för att så 2005 bli Femma i Porsche Carrera Cup. Den sympatiske Magnus saknar vi i racingen och hoppas han hittar tillbaka. Kanske i Historisk racing.

Text Janne Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest