Attilan – en av de första CanAm-bilarna

Två som fightades på Mantorp 1999 i RHK-Cupen var Axel Ekman i sin gula Porsche och Olof Wijk i Janne Lillieskölds Attila. Attilan var en av de första CanAm-bilarna berättar Olof, även om den var byggd i England. En mycket vacker bil men oerhört svårkörd minns Olof. Inte minst för bromsarna som var under-dimensionerade och bakvagnen var som på en gammal folka. Den gick bättre när vi fick på slicks, minns Olof, men då försvann oljetrycket i de långa kurvorna. Motorn är en Cheva smallblock på ca. 450 hkr vilket gjorde bilen mycket snabb. Även Attilan såldes till Kent Abrahamsson men har troligtvis annonserats ut i England.

Foto: Michael Hoffstedt.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest