Gunnar Elmgren och Bilsportarvet

För många av er som följer Bilsportarvet är kanske inte medvetna om hur vi kom till världen. Idén till att inom Bilsportförbundet ta vara på den spännande historia Svensk bilsport hade i sina gömmor och som ni bästa följare har hemma i album och lådor med mera. Skulle man inte kunna ta tillvara historien för framtiden? Dom tankarna hade SBFs förbundsdirektör Gunnar Elmgren och tanken tog form och utvecklades när han och dåvarande ordföranden KåGe Schildt pratade om detta. År 2006 skapades Bilsportarvet och dessvärre gick Gunnar Elmgren ur tiden 2007 alldeles för tidigt vid bara 64 års ålder. Jag tror att Gunnar idag skulle, inte bara gillat vad han sett, utan troligtvis varit en flitig deltagare i vårt arbete. Nu blev det inte så och det är vi mycket ledsna för. Gunnars enorma nätverk, både här hemma och utomlands hade varit av stor betydelse för vårt arbete. Gunnars stora kunskap om bilsporten och de bilar som skapat historia hade varit av stor av stor glädje för oss alla. Vi vill minnas Gunnar med några bilder och hoppas ni alla vänner delar dom med oss.

Text Janne Tromark
Bilder ur vårt arkiv.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest