CG Hammarlund – ”Hejsan-hejsan”

Det är tio år i år sedan CG Hammarlund lämnade oss. De flesta av oss minns honom kanske bäst från Sveriges Bilradio där hans ”Hejsan-hejsan” gjorde honom välkänd för en ännu större publik utanför tävlingsbanorna. Vi som gillar banracing minns kanske bäst han otroligt tuffa Porsche Abarth-Carrera men för alla Porsche-älskare var han också mannen som åkte fort i skogen. Tillsammans med sin co-driver i många rallyn, Erik ”Jerka” Pettersson vann paret Midnattsolsrallyt 1954. Naturligtvis en Porsche 356. CG vann också fyra SM Guld under åren 1959-62. Många medtävlare minns hans tutande och signalerande med ljusen när han körde om sina konkurrenter. CG Hammarlund var definitivt en av våra stora profiler.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest