RHK och Sportvagnsentusiasterna på utflykt

Många av oss har bombats av tips och ideér vad man kan göra i dessa corona-tider. Allt från att baka bullar, filma sina egna tips, sjunga sånger för att få oss att glömma tristessen. Vi biltokar vill gärna bidra med vad man kan göra för att lätta på tristessen. Racerhistoriska Klubben och Sportvagnsentusiasterna. under ledning av Roland Falkenbäck med hustru kom med en inbjudan till oss karantän trötta 60-plussare. Så här skulle det gå till. Vi skulle samlas med våra bilar (även vanliga något ointressanta) på Margretetorps parkeringsplats för vidare info. Hela tolv ekipage infann sig, Bilsportarvet i egenskap av mig och hustru Maggan, samt några trevliga sportvagnar som Morgan, Lotus Elan, Porsche. MG TD och en MG F. Vi skulle köra en trevlig slinga upp på Hallandsåsen för att så vika av mot Båstad och en trevlig rastplats på Italienska vägen där man kunde njuta av utsikten över Laholmsbukten. Blev det bra? Succé direkt vid första försöket. En underbar dag som slutade på samma parkeringsplats med prisutdelning till de bästa bilarna som deltog. Christina Widenborg och undertecknad fick det stora förtroendet att bli domare och vi valde tre ettor enligt följande. Chevrolet Corvette, MG TD och Morgan Plus 8. Det tre ägarna fick en rosett av samma typ man får vid premiering av hundar och hästar. Så skulle vi då skiljas och får av herr arrangören och hans eminenta hustru en påse med nypotatis från Bjäre (vad kan vara bättre) samt sill och snaps, lite godis i form av Ahlgrens bilar (vad annars) samt lite ytterligare saker. Förstår ni. isoleringen är bruten, vi höll avstånd och följde Anders Tegnells råd för att hålla smitta borta. Ett lite tips till er som har bil och gärna vill komma ut för att lätta på tristessen. Det är inte så dumt med bil ibland, eller hur? Tack familjen Falkenbäck! Det här får ni gärna göra om.

Text och bilder Janne Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest