Några vackra och spännande bilar

Några vackra och spännande bilar som tyvärr inte kan ses i Sverige, även om det ryktas att den Amerikanska supersportvagnen Chevrolet Cheetah redan finns här. De andra två är en Cisitalia Sport och den andra lilla pärlan en Stanguellini 750. Det senare märket finns som Formel Junior här på hemmaplan och har en lång Svensk historia bakom sig. Det senare märket har namn efter mannen som byggde dessa bilar och som var, och är tror jag, även om grundare är död, Italiens största Fiat-återförsäljare. Firman finns i Modena och har ett fint litet museum som jag kan rekommendera ett besök om ni har vägarna förbi.

Janne Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest