Favoritplatser

Visst är det så att vi som gillar motorsport har favoritplatser dit vi gärna återvänder? Så är det med mig och mina två favoritbanor är Spa i Belgien och Nürburgring i Tyskland. Anledningen är att jag gillar de här banorna som är ”riktiga” racerbanor och inte som de nya F1-banorna ritade av Herman Tillke. Den första bilden är från Spa och visar två Porschar på väg ner mot ned snabba kurvan som sen bär iväg uppåt. Kanske en av de svåraste kurvorna av alla och många känner igen Eau Rouge och minns hur spännande det är att se förarna med fullt gaspådrag ta sig igenom kurvan. Bild nummer två är den andra favorien, Nürburgring. Kanske mest känd för sitt nyckfulla väder och övriga svårigheter. I dimman kommer Jean Pierre Beltoise i sin Matra. Kan det bli så mycket bättre? Janne Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest