Två förare från våra nordiska grannländer

Keke Rosberg, Världsmästare i Formel 1 för Williams och Finlands förste Världsmästare. Det har ju blivit fler som alla vet. Keke är född den 6 december 1948 och som säkert alla vet, pappa till Nico Rosberg Världsmästare i Formel 1 även han, fast med Mercedes. Keke började sedan att tävla i DTM (Deutsche Tourenwagenmeisterschaft) för AMG Mercedes 1992 och från 93 för Opel. Keke byggde efter det upp ett eget Team innan han la hjälmen på hyllan för gott 1995. Många minns säkert Keke i Formel Vee där han tävlade med kompisen Bengan Arvelid.

Kris Nissen, som egentligen heter Nils Kristian, är född den 20 juli 1960 började karriären i gokart där han var Dansk Mästare 1976-77 och fortsatte sedan i Formel Ford 2000. 1986 blev Kris Tysk Mästare i Formel 3 och fortsatte som många andra duktiga formelförare i Japan med bland annat Porsche. På Fuji kraschade Kris och blev svårt brändskadad. Kris vann även Nürbugring 1000 km 1991 i en BMW för Schnitzer. Kris hamnar sedan hos Volkswagen som stallchef för deras Dakar-Rally satsning.

Janne Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest