Svensk motorsportsports ”Grand old man” 75 år

Idag fyller en av svensk motorsportsports ”Grand old man” 75 år. Lasse Widenborg, känd av de flesta som utövar historisk racing. Kanske mest för sin noggrannhet vad beträffar regelverket Appendix K. Knappast något undgår Lasse som enligt mig är en av de mest kunniga vi har beträffande just detta regelverk. Så har Lasse tävlat själv med stor framgång, inte minst på Nürburgring där hans Fraser Nash med Ockelbo kaross väckte stor uppmärksamhet. Det har funnits många sköna bilar i familjen Widenborgs liv där några finns med på våra bilder. Jag tror att alla, inklusive jag själv, instämmer i ett stort grattis för Lasse som vi hoppas ska få många år till i den historiska racingen. Själva tävlandet har Lasse lagt på hyllan, men var så säker på att han har full koll vad som händer i sporten. Grattis gamle vän! Janne Tromark Text och bilder.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest