SSM på Ring Knutstorp

SSM på Ring Knutstorp. Kanske en av de trevligaste tävlingarna i Sverige för entusiaster. Både vad det gäller sportvagnar, Formelbilar och historiska tävlingsbilar. Årets upplaga av denna tävling arrangeras sedan hur många år som helst av MSCC, det som tidigare var MGCC om det är någon som undrar. Ett mindre roligt väder denna lördag, men det regnade på vägen till banan men var helt ok på plats. Det här är platsen där man förlorar sig själv i ett evigt pratande med gamla bekanta, vilket självklart är en del av tjusningen. Den första jag träffar på är gode vännen Per Hågeman som är en instutition i de här sammanhangen. Tävlade som vanligt med sin DKW F2, eller Junior om ni hellre vill det. I ett av garagen tittar en av mina favoritbilar ut på oss som passerar, nämligen en Ginetta G4. Så hejar man på alltid lika trevlige Glenn Billqvist som småpratade med Kennet Andrén. Så var gamle Bilsportförbundets Hasse Hillebrink på plats med sin Lotus FJ och ett litet snack hann vi med innan Hasse skulle ut på banan. Mannen med Mustaschen, Anders Lindskoug var också på plats och pratade om sin nya bil under byggnation. Kommer förhoppningsvis att komma till Classic Car Show i Ödåkra den 28 juli för att visa upp sin skapelse. Ett snabbt snack med Knutstorps chef, Magnus Öhrström, som sköter och driver den enligt mig bästa banan i landet. Just nu planerar man en utbyggnad av banan så att den totala längden kommer att bli ca. 3,5 km. Visst är det spännande och den utbyggnaden tror jag kommer att göra att vi får en bana som kan hålla internationella tävlingar i framtiden. Något som vi behöver, eller hur?

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest