Hans Avelin, sjutton år i juridiska kommittén

Stor dag denna onsdag för Bilsportarvet då vi fått det hedervärda uppdraget att avtacka Hans Avelin efter sjutton år i juridiska kommittén. Bilsportarvets Monica Möller, som också ansvarade för en härlig lunch, hade inköpt en filt från Klippans Yllefabrik som vi hoppas Hans kan få användning av när han tittar på motorsport på TV i soffan. Kennet Thorén, förre Ordföranden för SBF, var på plats och deltog med fin glaspresent från förbundet. Med och grattade var också vännen och kollegan Christer Udén, samt CG Wilke och Michael Hoffstedt. En lite rörd Hans tackade och berättade att han nu slöt cirkeln i sin karriär inom bilsporten då han startade en gång i världen på 50-talet hos Olle Bennström ( som vann Sveriges vinter Grand Prix 1932 på Rämen) i Västerås och hans garage och nu kunde cirkeln slutas hos Bilsportarvet där bilder, program och mycket annat bevarade hans ungdoms äventyr som fanns att hitta i arkivet. En trevlig dag bland vänner blev en fin avslutning på en lång och framgångsrik karriär. Tack Hans för att jag fick lära känna dig och vet att du och Christer och Kennth alltid är välkomna till oss i Ljungbyhed.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest