Mr. Kristianstad Rickard Bruzelius har avlidit

Jag nås nu i kväll av den tragiska nyheten att vännen, entusiasten, Mr. Kristianstad Rickard Bruzelius har avlidit efter en längre tids sjukdom den 4 mars. För mig med samma intressen som Rickard är det för bevarandet av historien en mycket stor förlust. Rickard ägnade stor del av sitt liv åt Sveriges största tävling, Kristianstads Grand Prix som kördes åren 1955-57 som VM-tävling för sportvagnar. Det ska sägas att man utöver det köde VM för motorcyklar. Något som kom att bli Rickards verkliga specialgren. Vi som följt Rickard under åren gladdes när han erbjöds en lokal vid Råbelövs Gods och där på ort och ställe öppnade sitt lilla museum. Hans stora kunskap och hans samlande av historiska artefakter runt denna stora tävling gjorde att han också skrev en bok som nu finns för alla intresserade att del av ett stycke svensk motorsporthistoria av bästa märke. Vi kommer alla att minnas denna stora entusiast och hans brinnande intresse för Kristianstad och GP-tävlingen där Råbelöv var själva navet. Vila i frid bäste vän och Bilsportarvet sänder en varm hälsning till hans familj där sonen Jonas med stor säkerhet kommer att överta pappa Rickards roll att bevara GP Museet.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest