Två stora förare på fyrtio- och femtiotalet

Två av våra verkligt stora under slutet av fyrtiotalet och så femtiotalet. Vi talar då om Gunnar Wahlberg som så framgångsrikt tävlade med BMW 328 och Veritas. Stort antal segrar för Gunnar som tyvärr omkom på Solvalla den 13.3 1956. Severt Sundberg, även kallad ”kroken” som efter en olycka förlorade sin ena arm. Körde Ferrari med bravur. Tragiskt omkom även Severt vid en isbane-tävling i Burträsk 1953. Bilsportarvet har bara några få bilder av dessa båda förare och du som följer oss kan kanske hjälpa oss att fylla på arkivet. Vi hjälper gärna till med scanning eller eventuell annan hjälp så att du kan behålla dina bilder. Hör av er!

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest