Bilsportarvet på Sportvagnsträffen på Hofsnäs Herrgård

Bilsportarvet har varit på Hofsnäs Herrgård och Sportvagnsträffen. Det var 13:e gången och troligtvis den sista av detta kanske sommarens trevligaste bilevenemang. Lars Edwardsson och Roland Haraldsson kan se tillbaka på åren som gått med stor tillfredställelse. Jag tror att många håller med mig i min lovsång för detta unika grepp på bilträff. Årets teama skulle vara tävlingsbilar men på grund av kollision med tävlingar på Mantorp Park så var det svårt att få fram bilar till Hofsnäs. Personligen så tycker jag att utbudet av racinginspirerade bilar var bra med en blandning av orginalbilar och replikor. Rolands fina Riley från 1934 var på plats samt den fina vita Jaguar XK 120 som ni ser på en av bilderna. Av replikorna utmärkte sig några Jaguar C-Type som verkligen var fint byggda, samt en Cobra Daytona. Träffens gäst var ingen mindre än Rallyvärldmästaren från 1984, Stig Blomqvist, som vi hade en trevlig pratstund med om både racing och de vackra bilar vi fick se. Stig, precis som jag, var oerhört imponerade av det otroligt fina skick alla bilar hade. Låt oss alla hoppas att Lars och Roland kommer tillbaka med en ny Sportvagnsträff? Rykten surrar om att Ulricehamn vill ha träffen dit. Vi håller tummarna. Bilderna togs av vår Bo Hesselmark.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest