Rune Månzon är död

Motorsporten har förlorat en av sina duktiga journalister. Under signaturen ”Runzon” följde han vår sport under lång tid och vi minns kanske bäst hans gripande reportage 1978 då Ronnie Peterson förolyckades på Monza. Rune skildrade också Ronnies liv i sin bok ”Ronnie Racerföraren” från tiden med go-kart till den tragiska olyckan som ändade hans liv. Rune jobbade för DN och han var övertygad om att Niguarda sjukhuset i Milano slarvade vilket orsakade Ronnies död. Rune skrev också boken ”Rallysportens historia” där han berättade om Björn Waldegård och Erik Carlsson med flera. Runes skrivande präglades av stor kunskap om motorsport och han kommer att saknas av sporten.
/ Jan Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest