Tomas Kaiser en 56:a som fyller 60 år

I dag fyller en av våra 56:or 60 år. Tomas Kaiser som lite hamnat i skuggan av Stefan Johansson, Stenmark, Borg med flera. Även om våra motorsportstjärnor inte uppmärksammas av TV så vill vi hylla Tomas på han stora dag. En av dom som gärna hyllar honom är Sven Berggren, tidigare press och PR-chef på Ring Knutstorp. Sven berättar att Tomas är en av få svenskar som haft ett Formel 1 kontrakt. 1987 skrev han på för Brabham och hade då ett sponsorkontrakt värt 10 miljoner kronor. Men trots löften så fick Tomas ingen s.k. Superlicens så där tog karriären slut. Tomas kom från Formel Ford, Formel 3 och Formel 2 (1982-84) körde sen Formel 3000 i tre säsonger med två fjärdeplatser som bästa resultat. Parallelt med racingen drev Tomas egen skidshop. Idag är han involverad i det mesta kring Sälenstugan. Bor och har kontor i släktgården nere i byn. Därifrån har han i 30 år styrt Hello Sweden som är ett företag som hjälper idrottsmän med ekonomiskt stöd, råd, kunskap och erfarenheter. Motorsport har alltid haft en framträdande roll, liksom golf, tennis, bordtennis och olika skidsporter. Medlemsföretagen erbjuds utbildningar, konferanser och andra aktiviteter där även idrottsmännen deltar. Idag har man inom bilsporten samarbete med Marcus Ericsson, Mattias Ekström, Fredrik Ekblom, Rasmus Lind och Ramona Karlsson. I övriga idrotter finns ett 10-tal av landets största individuella världstjärnor.

Bilder ur Bilsportarvets arkiv.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest