Fordonstekniska gymnasiet renoverar F3:a med Saab-motor

Bilsportarvet var igår på besök på fordonstekniska gymnasiet på Ring Knutstorp. Det var ett studiebesök tillsammans med M där vi visades runt i de fina lokalerna av Lars Olsson. Jag var nyfiken på den renovering man håller på med av Thomas Danielssons F3:a som han vann SM med 1985. Bilen är en Reynard, som då var en mycket konkurenskraftig bil, men det unika var att motorn i Picko Trobergs Team var en Saab. Den svartvita bilden visar Thomas med Saabchefen Sten Wennlo och båda visar upp ett vinnarleende, eller hur? Motorn preparerades av McLarens chefsingeniör Nichollson och trots satsning även i England så var Sverige och SM det enda mästerskap man vann. Nu har vi med hjärtat för den här typen av bilar bara en önskan och det är att den får stanna i Sverige.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest