Jüri Kann är död

Bilsportarvet nås av den tråkiga nyheten att reklammannen, illustratören, konstnären och racerföraren är död. Många av oss har kommit i kontakt med Jüri under åren han tävlade i Camaro Cup, samt senare i hans liv som konstnär. Han dök ofta upp på våra banor med sitt lilla Citroénskåp fylld med målningar av våra bilar. Många har också läst de böcker han illustrerade och som vännen Svenerik Eriksson skrev. De blev två Hjulböcker, Kanske tänkta som julklappar för oss med smak för motorsport. I böckerna kunde vi ta del av Sveneriks tokroliga berättelser från alla resor till tävlingar och tester av bilar. Dessa storys underbart tecknade av herr Kann. Nu blir det inga fler storys av dessa herrar men kanske återförenas de ”ovan där”? Vila i frid gamle vän.

Foto: Mikael Persson

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest