Den här gåtan var lite svårare

Den här gåtan var lite svårare och endast en har klarat båda bilderna. Jonas Fröjd från Lund kunde att bilen var en Alvis GP och den gamle föraren var Manfred von Brauchitsch. Bilen är en ovanlig syn men det fanns fler innovatörer som byggde tävlingsbilar på olika märken som t.ex Alvis. En av dem var en herre vid namn Basil Chevell. Gör som Jonas och använd Google för att hitta lösningar när man själv inte vet exakt vad det är man ser. Manfred von Brauchitsch var en av Mercedes fabriksförare vid sidan av Rudolf Carraciola. Inte lika framgångsrik som Rudolf men vann bland annat i Monaco 1936 mot stallorder från den allsmäktige Alfred Neubauer vilket gjorde att Alfred aldrig mer pratade med honom. Efter en del fadäser i sitt liv så hamnade han i Öst-Tyskland som någon form av Idrottsminister vilket sannolikt inte stärkte hans aktier. Låt mig få sluta med att önska alla Ett Gott Nytt År.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest